29 Oktobar 2019

Šampionat Formule 1, sezona 2019, Velika nagrada Meksika – Kvalifikacije – Subota

Vreme: FP3: oblačno 17.0-15.5°C u vazduhu, 22.2-19.9°C na stazi; Q: oblačno, 20.1-21.5°C u vazduhu, 37.0-35.6°C na stazi

Frederik Vaser (Frédéric Vasseur), šef tima Alfa Romeo i generalni direktor kompanije Suber Motorsport AG:
„Nakon obećavajućeg početka vikenda, razočaran sam što smo se kvalifikovali na pozicijama 14 i 15. To nisu startne pozicije koje smo očekivali, ali ne smemo da zaboravimo da je na ovoj trci veliki broj vozača uspeo da se probije do vodećih pozicija zahvaljujući taktici. Naš fokus je u potpunosti na predviđanju sutrašnjih uslova, naročito kada govorimo o gumama i iznalaženju plana koji će nam omogućiti da zauzmemo određene pozicije.“

Kimi Raikonen (Kimi Räikkönen) (bolid br. 7):
Alfa Romeo Racing C38 (Šasija 06/ Ferrari)
3. trening: 12. / 1:17.740 (19 krugova) / Q: 14. / 1:16.967 (14 krugova)

„14. pozicija nije ono što smo želeli, ali tako stoje stvari. Mogućnost da završimo na većoj poziciji nije bila velika: razočaravajuće je što je bolid tokom vikenda bio u prilično dobrom stanju, i što smo u prethodnim sesijama delovali konkurentnije. Videćemo šta nas sutra čeka: imamo priliku da krenemo s različitim gumama s automobilima ispred, tako da se nadamo da ćemo to okrenuti u svoju korist.“

Antonio Đovinaci (automobil br. 99):
Alfa Romeo Racing C38 (Šasija 04/ Ferrari)
3. trening: 14. / 1:17.881 (8 krugova) / Q: 15. / 1:17.269 (14 krugova)

„Kvalifikacije su bile teške za nas. Napravio sam grešku u poslednjem sektoru i to me je koštalo par desetinki, ali ne mislim da bi to išta promenilo na kraju. Sutrašnja trka neće biti laka, ali moramo da se okrenemo mogućnostima koje imamo. Degradacija guma će biti velika, naročito za one koji počinju s mekim, tako da je izbor sopstvene polazne smese ono što je pozitivno u našoj kvalifikacionoj poziciji. Pronalaženje prave taktike i upravljanje gumama će igrati veliku ulogu ako planiramo da nadoknadimo izgubljeno.“

Informacije za medije:
Svi sadržaji za medije tokom vikenda u Meksiku biće dostupni na sledećem linku:  bit.ly/2qwdnyY
Alfa Romeo kontakt za medije:
Davide Damiko (Davide D’Amico)
Davide.damico@ fcagroup.com
+39 3357715011

 

O Alfa Romeo brendu:
Od osnivanja u Milanu,  u Italiji, 1910. godine, Alfa Romeo je dizajnirao i konstruisao neke od najekskluzivnijih automobila, sa najviše stila u istoriji automobilske industrije. Tradicija se nastavlja i danas, kako Alfa Romeo i nastavlja da na jedinstven i inovativan način pristupa dizajniranju automobila.
U svakom Alfa Romeo modelu, tehnologija i strast sjedinjuju se da bi stvorili istinsko umetničko delo - svaki detalj je ključan, svaki deo dizajna predstavlja savršenu harmoniju lepote i svrhe, inženjerskih proračuna i emocija. Potpuno oživljavanje duha brenda Alfa Romeo i dovođenja njegove privlačnosti širom sveta na najviši mogući nivo jedan je od prioriteta FCA grupe. Pridržavajući se jasne i dobro definisane strategije, Alfa Romeo ispisuje novo poglavlje u svojoj više od jednog veka dugoj istoriji koja predstavlja izvrsnu priliku da se ostvari pun potencijal brenda. Danas je, Alfa Romeo je istinski predstavnik najboljih resursa, talenta i praktičnog znanja kojima grupa raspolaže.

Prvo sa modelom Giulia, a onda modelom Stelvio, Alfa Romeo je stvorio dva modela koji odišu čistim i originalnim duhom brenda - koji se odmah prepoznaje - karakterom. Ovi modeli  predstavljaju  potvrdu duha mehanike emocija (La meccanica delle emozioni) koji Alfa Romeo poseduje, kao i ključne primere onoga što ljudi sada očekuju od ovog prestižnog brenda.
Alfa Romeo osvaja srca novih generacija i ponovo zauzima mesto koje mu pripada kao jedan od najtraženijih svetskih premijum brendova. Brend je  ponovo i jedan od glavnih simbola italijanskog inženjerstva i stila, simbol italijanske tehnološke izvrsnosti i kreativnog duha. Nakon više od 30 godina odsustva iz Formule 1, brend je najavio svoj povratak ovom sportu 2018. godine kao glavni sponzor tima Sauber F1.

O grupi Sauber:
Grupa Sauber sastoji se od tri ogranka - Sauber Motosport AG, koji posluje u okviru tima Formule 1 - Sauber Engineering  AG, koji se fokusira na razvijanje prototipa i proizvodnju aditiva - i Sauber Aerodynamik AG, koji sprovodi  testiranja na maketama bolida i onima u punoj veličini u  najnaprednijem aerotunelu u svojoj fabrici, a ovaj ogranak takođe ostvaruje i značajne inovacije na polju aerodinamike. Ogranci blisko sarađuju kako bi primenili stručnost više od 450 posvećenih pojedinaca u sedištu kompanije u Hinvilu, u Švajcarskoj, na sve interne i eksterne projekte.
Od osnivanja 1970. godine, strast prema trkama nalazi se u samom srcu kompanije Sauber. Više od 45 godina, Švajcarska kompanija postavlja standarde u pogledu dizajna, razvoja i konstruisanja trkačkih automobila za razna izdanja šampionata, kao što su Formula 1, DTM i WEC. Nakon sopstvene premijere u Formuli 1 1993. godine, Sauber Motosport AG ustanovio je jednu od malobrojnih tradicionalnih i privatnih timova ovog sporta. Nakon 25 godina takmičenja u Formuli 1, kompanija je pokrenula dugoročno partnerstvo sa glavnim sponzorom, kompanijom Alfa Romeo, 2018, a u sezoni  šampionata 2019. godine takmičiće se pod timskim nazivom Alfa Romeo Racing.

Najnoviji video snimci

Napredna pretraga

Traži...

Od
Do
Traži

Slike


Preuzmite

Povezane slike


Datoteka priloga


Linkovi