Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten Stellantis Communications i budi u toku na svim vestima.

21 Aug 2018

Pregled – Formula 1 Džoni Voker Grand Prix Belgija 2018.

13. trka FIA Formula 1 svetskog šampionata, od 24. do 26. avgusta 2018.

Pregled – Formula 1 Džoni Voker Grand Prix Belgija 2018.

 

13. trka FIA Formula 1 svetskog šampionata, od 24. do 26. avgusta 2018.

 

Hinvil, 21. avgust 2018 – Nakon dvonedeljne letnje pauze, Alfa Romeo Sauber F1 tim se vraća na stazu sa novom energijom i motivacijom – ovaj put voziće trku na stazi Circuit de Spa-Francorchamps, FIA Formula 1 Grand Prix u Belgiji. Kao jedna od najpoznatijih i najpopularnijih staza, Spa-Francorchamps nudi različite izazove vozačima i timovima, a za Markusa Eriksona i Šarla Leklera, najzanimljiviji deo će biti različite krivine. Zbog često nepredvidljivih vremenskih uslova, ovaj trkački vikend zahteva veliku fleksibilnost od timova koji će pokušati da se izbore sa uslovima koji su konstantno podložni promenama. Tim se raduje povratku na stazu u drugoj polovini sezone.

 

Markus Erikson (automobil broj 9):
"Krenuli smo za Belgiju na prvu trku posle pauze. Vraćamo se odmorni posle prijatnog letnjeg odmora, i sjajno je što će druga polovina sezone početi na jednoj od najboljih staza – Circuit de Spa – Francorchamps. Ova staza predstavlja jedinstven izazov i uvek je odlična za vožnju. Sada imamo priliku da nadogradimo naš snažan start iz prve polovine sezone, na stazi koja bi trebalo u velikoj meri da nam odgovara. Nepredvidljivi vremenski uslovi mogli bi da izazovu dodatni preokret te je još uzbudljivije da vozimo trku na ovoj stazi. Radujem se ovom vikendu.“"

 

Šarl Lekler (automobil broj 16):
"Iako je bilo prijatno odmoriti se i razmotriti šta smo uradili u prvoj polovini sezone, dobro je vratiti se trkama. Najvažnija stvar biće da se vratimo u ritam što je pre moguće, i da se, kao tim, regrupišemo i usredsredimo na naš cilj, da nastavimo da napredujemo kao i u prvoj polovini sezone. Circuit de Spa – Francorchamps je vrlo posebna staza. Krugovi su vrlo dugi, i imaju različite vrste krivina, što je čini zanimljivom za vožnju. Jedva čekam da se ponovo vratim na tu stazu."

 

O stazi:
Circuit de Spa – Francorchamps, sa više od 7 km po krugu, najduža je staza na kalendaru. Ova staza zahteva sposobnost skretanja pri visokim brzinama kao i brzu vožnju po pravim deonicama, a samim tim zahteva aerodinamičnu efikasnost i snagu. Pored stabilnosti i reaktivnosti automobila, trenje i stabilnost pri kočenju su takođe važni faktori. 

 

 

Veb stranica: www.sauberf1team.com
Za medije: www.sauberf1team.com/press
Facebook: facebook.com/sauberf1team
Google+: www.google.com/+sauberf1team
Twitter: twitter.com/sauberf1team 
Youtube: www.youtube.com/sauberf1team
Pinterest: www.pinterest.com/sauberf1pins
Instagram: www.instagram.com/sauberf1team

Ostali sadržaji

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA