Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten Stellantis Communications i budi u toku na svim vestima.

23 Jun 2017

Alfa Romeo puni 107 godina: vikend specijalnih proslava

Počevši od petka, 23. juna, 107. rođendan kompanije Alfa Romeo biće obeležen fantastičnim događajima na najbolji mogući način, kroz organizaciju dugog vikenda ispunjenog strašću prema četvorotočkašima.

Alfa Romeo puni 107 godina: vikend specijalnih proslava
  • 24. juna obeležava se rođendan brenda kroz veliki broj događaja u Muzeju istorije brenda Alfa Romeo u Arezeu koji će obuhvatiti ceo vikend
  • Da ne pominjemo da će u petak, 23. juna, početi okupljanje 60 vlasnika automobila Alfa Romeo 4C: obilazak proizvodnog pogona u Modeni i dan na stazi u Varano de Melegariju
  • Sportsko udruženje Scuderia del Portello predstaviće projekat „Formula Alfa“ u Monci, dok će se na stazi Valelunga održati sastanak Kluba klasičnih Alfa Romeo automobila

 

Počevši od petka, 23. juna, 107. rođendan kompanije Alfa Romeo biće obeležen fantastičnim događajima na najbolji mogući način, kroz organizaciju dugog vikenda ispunjenog strašću prema četvorotočkašima. Već u petak, 60 vlasnika modela Alfa Romeo 4C okupiće se u Modeni kako bi uživali u obilasku lokalne fabrike, a potom, sledećeg dana, sledi uzbuđenje na trkačkoj stazi Varano de Melegari: dva cela dana potpunog uživanja u svetu najsportskijeg modela među svim Alfa Romeo vozilima. U subotu 24. i nedelju 25. juna, „Museo Storico di Arese - La macchina del tempo“ („Muzej istorije u Arezeu – Vremeplov“) u Arezeu biće otvoren za sve ljubitelje kako bi proslavili 107 godina brenda Alfa Romeo kroz niz posebnih događaja. Neće to biti samo proslava, već pre sastanci kojima će dominirati kreativnost, uzbuđenje i poštovanje prema jedinstvenom istorijskom nasleđu. U bogatom programu visokokvalitetnih događaja učestvovaće dizajneri Centr Stile-a koji će stvarati “uživo”, biće održan kongres o modelu 164, koji ove godine puni trideset godina, i koji će se takođe pojaviti na paradi, kao i uzbudljivi „Alfa Romeo Slot Grand Prix“, takmičenje modela na daljinsko upravljanje na stazi sa 6 traka, za odrasle i decu.
Centar dešavanja je u  „Museo Storico“. Muzej, osnovan 1976. godine i ponovo otvoren za posetioce 2015. godine, nakon velike dogradnje i renoviranja, čuva najvažnije automobile iz istorijske kolekcije Alfa Romea, koji ilustruju 107.godišnju istoriju brenda, sa detaljnim prikazima smelih ostvarenja, automobila, tehnologije i stila. U subotu, 24. i nedelju 25. juna posetiocima će biti ponuđene besplatne ture kako bi mogli da istraže svaki detalj ove sjajne istorije, dok će vikend biti ispunjen događajima, ne samo za klubove i vlasnike Alfa automobila već i za porodice, ljubitelje dizajna i umetnosti, turiste na odmoru, i uopšte rečeno, sve one koji se ponose divnom italijanskom pričom, poznatom i popularnom širom sveta.


Konkretno, program počinje u  sobi „Giulia“, tema je „30 godina modela Alfa 164“: među gostima će biti značajne ličnosti koje su deo razvoja, dizajna i stila jednog od najpopularnijih automobila u istoriji brenda Alfa Romeo. Potom će  automobili  paradirati po internoj stazi muzeja. Ovaj događaj organizuje FCA Heritage, organizacija osnovana radi očuvanja i promovisanja istorijskog nasleđa kompanije, na usluzi kolekcionarima i običnim ljubiteljima automobila i istorije italijanskih brendova Grupe FCA. U međuvremenu, posetioci će imati priliku da se dive radovima dizajnera FCA Centro Stile-a „uživo“ u Muzeju, večnom izvoru inspiracije za kreatore novih automobila. U pravom duhu zabave, sjajnu priliku za igru i provod pruža i „Alfa Romeo Slot Grand Prix“. Tokom celog vikenda, posetioci svih uzrasta moći će da isprobaju svoje veštine na stazi sa 6 traka sa automobilima na daljinsko upravljanje (svi modeli brenda Alfa Romeo, naravno). Komentator, semafor sa rezultatima, trke i slobodna vožnja: sve što je potrebno za takmičenje u kome će sadašnji i budući vlasnici Alfa automobila definitivno uživati. Pored toga, istog vikenda, Scuderia del Portello će predstaviti projekat „Formula Alfa“, međunarodni šampionat Formula Alfa, Europa Boxer i Formula 3 vozila proizvedenih između 1979. i 1994. godine, sa Alfa Romeo motorima, koji će biti održan 2018. godine. U međuvremenu, na stazi Valelunga održaće se vanredno okupljanje Klubova istorijskih Alfa Romeo vozila.


Museo Storico di Arese - La macchina del tempo
Muzej simbolizuje istoriju kompanije, sa funkcijama koje su izmenjene njegovim novim arhitektonskim dizajnom, tako da je zgrada prilagođena novim aktivnostima i tokovima posetilaca. 69 prikazanih modela izabrani su zbog njihovog značaja ne samo za razvoj brenda, već i za istoriju automobilizma. Među njima se nalaze prvi A.L.F.A. model (sa 24 KS), legendarni pobednici trka „Mille Miglia“ („Hiljadu milja“), poput modela 6C 1750 Gran Sport koji je vozio Tacio Nuvolari, teškaš 8C Touring, Gran Premio 159 „Alfetta 159“ (Svetski šampion Formule 1 koga je vozio Huan Manuel Fanđo), Giulietta, legenda 50-ih godina prošlog veka, i slavni 33 TT 12. Suština brenda sadržana je u tri principa: „Trajanje“, koji predstavlja industrijski kontinuitet; „Lepota“, koji spaja stil i dizajn; i „Brzina“, sinteza izvanredne izrade i male težine. Po jedan od spratova Muzeja posvećen je ovim principima. Zato posetioci izložbe mogu da imaju pun uvid u evoluciju brenda i automobilskog dizajna, kao i izvrsnu trkačku istoriju brenda Alfa Romeo.

Ostali sadržaji

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA