Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten Stellantis Communications i budi u toku na svim vestima.

30 Aug 2017

Alfa Romeo obeležio 50 godina legendarnog modela 33 Stradale

Legendarni automobil, savršena mešavina najsavremenije tehnologije, mehanizama trkačkih automobila i jedinstvenog stila. 33 Stradale puni 50 godina. Ovaj sjajni Alfa Romeo predstavljen je 31. avgusta 1967. godine, uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Italije, na stazi u Monci, u potpunosti odgovarajući idealnom izrazu veze između sveta trka i putničkih automobila. Veza koja je sa ponosom potvrđena prihvatanjem znaka četvorolisne deteline "quadrifoglio", a kojeg je prvi koristio Ugo Sivoči 1923. godine, te koji se od 60-tih godina prošlog veka pojavljuje kao zvaničan simbol Alfa modela sa najboljim sportskim performansama, kakav je Giulia Q.

Alfa Romeo obeležio 50 godina  legendarnog modela 33 Stradale

Legendarni automobil, savršena mešavina najsavremenije tehnologije, mehanizama trkačkih automobila i jedinstvenog stila. 33 Stradale puni 50 godina. Ovaj sjajni Alfa Romeo predstavljen je 31. avgusta 1967. godine, uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Italije, na stazi u Monci, u potpunosti odgovarajući idealnom izrazu veze između sveta trka i putničkih automobila. Veza koja je sa ponosom potvrđena prihvatanjem znaka četvorolisne deteline  "quadrifoglio", a kojeg je prvi koristio Ugo Sivoči 1923. godine, te koji se od 60-tih godina prošlog veka pojavljuje kao zvaničan simbol Alfa modela sa najboljim sportskim performansama, kakav je Giulia Q.
Vanvremenska lepota modela 33 Stradale, koji je kreirao genijalni Franko Skaljone, kao i tehnologija koja potiče direktno od modela Tipo 33, čine ovo vozilo jednim od najreprezntativnijih Alfa Romeo modela, izvrsnim primerkom linije automobila koji su stvoreni da bi pobeđivali.
Uspomenu na ovaj automobil, kao i projekat trkačkih vozila "33", koji je brendu Alfa Romeo generalno doneo dugotrajan niz neverovatnih uspeha, oživljava Museo Storico Alfa Romeo u Arezeu, kroz aktuelnu izložbu u vidu putovanja od 33 koraka, kojom se prikazuje istorija modela, predvodnički karakter, kao i ostvarni uspesi.
Počevši, naravno, od samih automobila, a najpre od prototipa modela 33 Stradale, koji je stalno izložen u Muzeju, na najprestižnijem mestu, tačno ispred gigantske, osvetljene instalacije koja prikazuje Alfa Romeo DNK. 33 Stradale je model koji i danas izaziva poštovanje zahvaljujući tome što oličava savršen sklad između rafinirane mehanike i elegancije, u simbiozi koja je sadržana u jednom od omiljenih izraza brenda: "Neophodna lepota".
Izložbena postavka uključuje i 6 koncepata automobila koji su razvijeni sa šasijom modela 33, a koje su oblikovali veliki majstori dizajna. Carabo, Iguana, 33/2 Speciale, Cuneo i Navajo.  Zatim turbo trkački automobili 33/2 Daytona, 33/3, 33 TT12 i 33 SC12. I još mnogo poglavlja istorije koja je imala trajan uticaj na celokupnu proizvodnju Alfa Romeo vozila, od 1967. godine do danas. 
Naziv izložbe koja se održava u Museo Storico u Arezeu je “33 La bellezza necessaria” [33: Neophodna lepota] a biće otvorena za posetioce od 31. avgusta, tokom radnog vremena muzeja (od 10.00 do 18.00, utorak neradni dan).
To je prvi u nizu događaja kojim će Muzej, Alfa Romeo i FCA Heritage - odeljenje posvećeno promovisanju istorijskog nasleđa italijanskih brendova Grupe FCA – obeležiti 50 godina modela 33 Stradale, naglašavajući vezu između istorije, kao neiscripnog izvora inspiracije za stvaranje novih modela, i budućnosti, uz balansiranje između inovacija i očuvanja genetskog nasleđa koje svakom Alfa Romeo modelu daje jedinstven, prepoznatljiv identitet.

Torino, 29. avgust 2017.

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA