Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten Stellantis Communications i budi u toku na svim vestima.

30 Aug 2018

Alfa Romeo na događaju F1 Unleash u Milanu

Događaj F1 Unleash, koji će oživeti pristanište Darsena u oblasti kanala Navigli u Milanu, otvoren je juče 29.avgusta. Događaj je bio posvećen ljubiteljima zvuka motornih vozila, bio je besplatan i otvoren za sve prisutne, kao zagrevanje za Veliku nagradu Italije u Monci koja će se održati tokom vikenda.

Alfa Romeo na događaju F1 Unleash u Milanu

Događaj F1 Unleash, koji će oživeti pristanište Darsena u oblasti kanala Navigli u Milanu, otvoren je juče 29.avgusta. Događaj je bio  posvećen ljubiteljima zvuka motornih vozila, bio je besplatan i otvoren za sve prisutne, kao zagrevanje za Veliku nagradu Italije u Monci koja će se održati tokom vikenda.

Velika nagrada na stazi u blizini Milana predstavlja jednu od klasičnih trka Svetskog šampionata Formule 1 i isprepletana je sa istorijom brenda Alfa Romeo. Na primer, Nino Farina (Nino Farina) vozio je Alfa Romeo 158 i pobedio na prvom izdanju trke 1950. godine, prokrčivši sebi put do šampionske titule. Te godine, treće mesto u Monci i opštem plasmanu zauzeo je njegov kolega iz tima, Luiđi Fađoli (Luigi Fagioli). Zbog toga danas, u sezoni obeleženoj povratkom brenda Alfa Romeo u Formulu 1, ovaj posebni događaj u srcu Milana dobija dublje značenje, jačajući veze koje postoje između brenda, grada i trkačkog sveta okružene uzbuđenom masom.

Događaj su pokrenule iskrene trkačke emocije. Javnost je pozvana na predstavu za obožavaocekako bi  uživo videli izložbeni bolid Alfa Romeo Sauber tima Formule 1 koji se takmiči u FIA Svetskom šampionatu Formule 1 i Markusa Eriksona (Marcus Ericsson) i Šarla Leklera (Charles Leclerc). Automobil je zatim iznenadio sve  prisutne vožnjom krugova na stazi dugoj 1,6 km, postavljenoj na aveniji Viale D'Annunzio. Spektakularna parada završila se na trgu Piazza XXIV Maggio. Giulia Quadrifoglio i Stelvio Quadrifoglio, najbolje iz trenutne ponude brenda Alfa Romeo, vozili su egzibicioni krug na istoj stazi. Oba automobila pokreće moćni V6 Bi-Turbo motor od 2,9 litara i 510 KS.

 

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio „NRING"

I to nije sve. Štand brenda Alfa Romeo predstavio je  i model iz ekskluzivne serije Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio „NRING", izvanredni model ograničene serije osmišljen da oda počast rekordima postavljenim na čuvenoj stazi Nirgburgring u Nemačkoj. Pored odlika izvrsnosti koje čine sve Quadrifoglio modele prepoznatljivima, specijalno izdanje dolazi u ekskluzivnoj Circuito Grey boji karoserije, sa krovom od karbonskih vlakana, ugljenično-keramičkim kočnicama, Sparco® trkačkim sedištima sa crvenim šavovima i karbonskim ramom, kao i sa kožnim i Alcantara volanom, takođe sa detaljima od ugljeničnih vlakana. Prednji znak i kućišta retrovizora napravljeni su od ugljeničnih vlakana, kao i obodi bočnih pragova. Tu su i zatamljena stakla, prilagodljivi tempomat (Adaptive Cruise Control), premijum paket audio opreme Harman Kardon i sistem AlfaTM Connect 3D Nav sa informativno-zabavnim sadržajem sa ekranom od 8,8 inča, softverima Apple CarPlayTM i Android AutoTM i sistemom DAB. Ekskluzivno i posebno korisničko iskustvo namenjeno je onima koji imaju sreće da ga priušte.