Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten Stellantis Communications i budi u toku na svim vestima.

18 Jun 2019

Alfa Romeo i Abarth trijumfovali na dodeli nagrade „Katar Automobil godine„ 2019.

FCA odneo dve pobede u okviru najvažnije automobilske nagrade na Bliskom Istoku Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio proglašen za „Najbolji sportski terenac srednje veličine“ Abarth 595 Competizione osvojio titulu „Najboljeg kompaktnog automobila“ u premijum segmentu.

Alfa Romeo i Abarth trijumfovali na dodeli nagrade „Katar Automobil godine„ 2019.

 

  • FCA odneo dve pobede u okviru najvažnije automobilske nagrade na Bliskom Istoku
  • Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio proglašen za „Najbolji sportski terenac srednje veličine“
  • Abarth 595 Competizione osvojio titulu „Najboljeg kompaktnog automobila“ u premijum segmentu.

 

 

Ceremonija dodele nagrade za „Katarski automobil godine 2019.“ (Qatar Car of the Year, QCOTY) , najveće automobilske nagrade u zemlji, koju je organizovao magazin Maqina Middle East u saradnji sa Mawater Centre, održana je u Dohi (Katar). Stručnjaci ovog časopisa dodedlili su nagrade najboljim vozilima - u svim segmentima - na osnovu četiri kriterijuma: dizajna, performansi, bezbednosti i tehnoloških inovacija. Cena i preprodajna vrednost su takođe uzete u obzir u konačnim ocenama.


Grupa FCA trijumfovala je sa dve pobede: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio osvojio je titulu „Najboljeg sportskog terenca srednje veličine“ dok je Abarth 595 Competizione proglašen za „Najbolji kompaktni sportski automobil“ u premijum segmentu.  Ove nagrade proširile su već impresivnu listu međunarodnih nagrada koje su osvojila ova dva modela, koji su vrlo privlačni korisnicima zahvaljujući svom sportskom karakteru, ugođaju pri vožnji i savršenom italijanskom stilu.


Stelvio Quadrifoglio - prvi tereneac u istoriji brenda Alfa Romeo - pruža uzbudljivo vozačko iskustvo, izvanredne performanse i upećatljivo italijanski stil, što ga čini jednim od najsjajnijih terenaca na tržištu. Međutim, srce ovog modela kuca ispod haube: 2,9-litarski V6 Bi-Turbo benzinski motor sa 510 KS, i obrtnim momentom od 600 Nm, razvija maksimalnu brzinu od 283 km/h i ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 3,8 sekundi. Pored toga, model Stelvio Quadrifoglio nosi titulu "najbržeg serijskog terenca na svetu", nakon što je ostvario rekordno vreme od 7 minuta i 51,7 sekundi na legendarnoj stazi Nirburgring. Pored izvanredne aerodinamičnosti, brzine, snage i upravljanja, Stelvio Quadrifoglio ima i fantastičan enterijer, sa materijalima vrhunskog kvaliteta, elegantnim italijanskim dizajnom i širokim, ekskluzivnim izborom sistema za podršku pri vožnji.


Uspeh modela Abarth 595 Competizione odražava uspeh njegovog agresivnog stila, detalja inspirisanih trkama i 1,4-litarskim motorom sa 180 KS.  Opremljen legendarnim Record Monza izduvnim sistemom sa nepogrešivim zvukom,  ovaj mali superautomobil „škorpijinog“ brenda očito je namenjen ljubiteljima apsolutnih performansi i sportskog duha. Abarth 595 Competizione takođe karakteriše ekskluzivan enterijer ukrašen ugljeničnim vlaknima i alkantarom, upravljačem sa ravnim donjim delom, Skydome krovom, digitalnom komandnom tablom i 7-inčnim HD Uconnect sistemom sa ekranom osetljivim na dodir koji podržava Apple CarPlay i Android AutoTM. Ne smemo da zaboravimo ni da je 595 simbol brenda Abarth, koji ove godine slavi svoj 70. rođendan, što je značajan jubilej u moto-sportu ali i još jedan rekord za italijanski brend koji nastavlja da inspiriše snove svojih fanova širom sveta.

 

 

Ostali sadržaji