22 Jun 2017

Alfa Romeo dominirao na trci “Mille Miglia 2017”

  • Dva izvrsna Alfa Romeo modela među tri prvoplasirana na najpoznatijoj automobilskoj trci
  • Iz Alfa Romeo muzeja: 6C 1750 Gran Sport (1930), 6C 2300 Mille Miglia (1938) i  1900 Super Sprint (1955)
  • Atraktivni  Stelvio i Giulia, automobili koji definišu novu paradigmu brenda, učestvovali su u devedestom izdanju trke „Mille Miglia“, u kojoj je Alfa Romeo bio automobilski sponzor

90. izdanje trke „Mille Miglia“, „najlepšeg putujućeg muzeja na svetu“, kako je prikladno nazvana od strane Enca Ferarija, se upravo završilo na cilju na bulevaru Viale Venezia u Breši. Alfa Romeo je bio nesporna zvezda događaja sa dva modela na pobedničkom podijumu trke, koji su odisali starinskim stilom koji i danas uzbuđuje vozače i ljubitelje: 6C 1750 GS (1931) i 6C 1500 Gran Sport Zagato (1933).


Bio je to trijumf za model 6C 1750 Gran Sport koji je bio pobednik trke 1930. godine, sa Taciom Nuvolarijem i Đovanijem Batistom Gvidotijem kao članovima posade. Bila je to godina legendarnog „preticanja u mraku“, kada je Nuvolari ostvario do tada nezabeleženu prosečnu brzinu od 100 km/h tokom čitave trke, i bio jedan od onih koji su ostvarili 11 pobeda za Alfa Romeo u trci „Mille Miglia“ u periodu između 1927. i 1957. godine: rekord koji je ostao neoboren. Na 90. izdanju trke „Mille Miglia“ – čiji automobilski sponzor je bio Alfa Romeo – pojavili su se i najnoviji Alfa Romeo modeli: Stelvio, prvo SUV vozilo u istoriji brenda Alfa Romeo, koje garantuje besprekorne performanse i vrhunsko zadovoljstvo u vožnji kao rezultat mehaničke i i tehničke izvrsnosti, i atraktivna Giulia, sportski sedan automobil koji predstavlja novu paradigmu brenda sa revolucionarnim konceptom stila, sportskih karakteristika, i tehnologije. Oba modela oličavaju sve elemente koji su Alfa Romeo učinili jednim od najpoželjnijih brendova: stopostotno italijanski dizajn, visoko-performantni motori, savršena raspodela težine, jedinstvena tehnička rešenja i najbolji odnos težine i snage u svojoj kategoriji vozila.

Najnoviji video snimci

Napredna pretraga

Traži...

Od
Do
Traži

Slike


Preuzmite